Златото на път към нови върхове

Златото на път да постигне най-голямата си месечна печалба от 2012 г.

Златни кюлчета от 1 кг, изложени във витрина в Банкок, Тайланд, 13 януари 2016 г., Фотограф: Dario Pignatelli/Bloomberg Златни кюлчета от 1 кг, изложени във витрина в Банкок, Тайланд, 13 януари 2016 г., Фотограф: Dario Pignatelli/Bloomberg

Бил Барух, от Чикагската стокова борса коментира тренда на златото в интервю за Мат Милър, Bloomberg News на 1 март 2016.

 

Да поговорим за това какво се случва с цените на златото, които се покачват тази сутрин. Златото се е насочило към най-голямото си месечно покачване от януари 2012 г. Бульонът се покачва с 10% през февруари, като това е най-добре представящият се от основните активи за годината. Затова, за да поговорим за следващата спирка на златото, при нас се включва Бил Барух, дилър от II trader. Той се включва при нас от Чикагската стокова борса.

 

Бил, какво мислиш за това? Това само сделки от страх ли са? Това само актив за убежище ли е, към който хората прибягват поради цялата волатилност по света в момента?

Да, тук има търговия от страх и търсене на безопасно убежище. Доходността по света спада, но също така, увереността в централните банки по света също спада. Но тук не става дума само за търсене на убежище. Видяхме, че тази графика на основа на технически фактори стана много конструктивна.

Моделът, който виждаме е удържане на подкрепата за тенденцията, като пазарът наистина изглежда сякаш ще се покачи и мисля, че ще преминем над $1 300 в някакъв момент през следващите няколко месеца. Може би още през следващите седмици.

Най-важното, което видяхме през последната седмица е, че златото се задържа много стабилно в коридора между $1 220 до $1 230. и въпреки че S&P се вдигна с около 9% от най-ниските си нива, видяхме някои данни тук в САЩ, които имаха подобрение – поръчките за трайни стоки и основните предварителни данни за БВП бяха повишени.

Но въпреки това златото се държа много добре, а тази седмица ще бъде изключително важна заради данните за заетостта и на индекса ISM, а в края на седмицата ще имаме много по-ясна картина какво да очакваме от златото в близко бъдеще.

 

Последни новини
Още от Акценти