Bugatti Chiron

Звярът вдига 500 км/ч

Bugatti Chiron Снимка: Jason Alden/Bloomberg Bugatti Chiron Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Bugatti са направили невъзможното с новия модел Chiron. Този звяр за 2,6 милиона долара е наследникът на Veyron и направи дебюта си в понеделник на изложението в Женева.

Това е супер колата с 1500 конски сили и W16 двигател, за която Bugatti казват, че ще ускорява от 0 до 100 километра за под 2,5 секунди. Двустепенният турбодвигател е с въртящ момент от 1600 Нютон метра и максимална скорост над 500 км/ч.

Моделът е по-бърз и по-мощен от Veyron с изцяло ново активно окачване, нова аеродинамична система, по-големи спирачки, по-големи колела и, вярвате или не, подобрена динамика на пътя.

Но най-невероятното в този звяр е как Bugatti са го превърнали в красавец. Елегантните странични спойлери, карбоновата задница и квадратните LЕD фарове на ниската предница изглеждат крайни, но майсторски съчетани. Досущ като звяр, който е успял да съчетае мощта си с прецизния контрол.

Bugatti ще произведе само 500 броя, но една трета от тях са вече предплатени. Изключителна рядкост е луксът, дизайна и техническите показатели да се съчетаят в един предмет, особено пък кола. Ако видите тази на живо, можете да се считате за късметлия.

 

Последни новини
Още от Акценти