Foxconn отлагат сделката с Sharp

Розалинд Чин от Bloomberg с нова информация

Относно Foxconn, изглежда те разтвориха кимоното и не харесаха това, което видяха.

По-скоро управата на Sharp им показа интересен фокус. Foxconn излязоха с изявление, че отлагат подписването на окончателния договор, защото има нова важна информация. Wall Street Journal пише, че новата информация е за условни пасиви в размер на 350 милиарда йени, което е около 3 милиарда долара. Това твърдят хора запознати с преговорите. Вестник „Никей“ пише, че сделката може да се сключи след няколко дни, но остава въпросът дали въобще е възможно да се подпише договора. Foxconn заявиха, че все още разглеждат тази информация.

Изглежда Foxconn са получили новата информацият във вторник сутринта, преди срещата на директорите на Sharp, която е в сряда. Още същата вечер, във вторник вечерта, Foxconn са съобщили на Sharp, че трябва да отложат подписването докато не изяснят и не намерят задоволително решение на проблема. Това става във вторник, преди заседанието на Sharp, според изявление направено от Foxconn. Все още няма коментар по това изявление. За сега знаем само това.

Каква е тази информация? Разполагаме ли с подробности?

От Wall Street Journal цитират лица запознати със случая, които твърдят, че става дума за притеснения предизвикани от тези 350 милиарда йени условни пасиви.

Да разгледаме сделката, така както е описана от Sharp в сряда. Те заявиха, че Foxconn ще поеме контрола над 65,9% от акциите на Sharp след като плати по 118 йени за всяка акция. Това е с 32% по-ниска цена от тази при затварянето на пазара в сряда. Цялата сделка е на стойност 4,3 милиарда долара. Sharp ще остане независима компания и ще запази бранда си, но за сега всичко това изглежда доста несигурно.

 

Последни новини
Още от Акценти