Кои са най-волатилните акции в Азия?

Коментар за движенията на азиатските пазари

Photographer: Xaume Olleros/Bloomberg Photographer: Xaume Olleros/Bloomberg

Преди 1 час Дейвид Инглес ми каза, че за него ще бъде просто формалност да спечели днес, ако може само да погледнем графиката. 

Много е притихнал.

Толкова си близо, Дейвид. И все пак – Mars Engineering са нагоре с 10,4%, която произвежда оборудване за игрални зали наречени pachinko parlors в Япония. Те обявиха програма за обратно изкупуване на 6% от акциите си на стойност 1,9 млрд. йени. Въпреки това, акциите им са надолу с 15% за последната година, така че това е добре дошло повишение за Mars Engineering.

Не просто победител, но и отгатнал посоката на движение

Напълно погрешно! Но все пак мога да губя с достойнство. Днес направих точно обратната прогноза, но все пак нашата работа не е да спекулираме, а да ви представяме новините. А те са че Macquarie са повишили кредитната прогноза на компанията от неутрален към добре представящ се, а годишната цел е 5450 йени за акция. Акциите вървят нагоре, мислех, че ще е точно обратното.

Все пак обръща внимание и на другата страна на пазарите. Ето, можеш да вземеш това като утешителна награда. Давай, Хайди.

Аз дори не направих прогноза за посоката на тази акция, но имаше смисъл, те получиха това подобрение от неутрален към купувай. Cosmo Energy е нефтена компания, те рафинират, продават и внасят петрол. Другата част от новината е, че те ще станат първата японска компания, която внася петрол от САЩ, след като забраната беше вдигната. Това повишава изгледите за по-постоянни доставки, защото в момента Cosmo доставят петрол от Близкия Изток, който става все по-нестабилен.

 

Последни новини
Още от Акценти