Загубите на ESPN засенчиха печалбите на Disney

Уолтър Тод, главен директор информационни технологии в Greenwood Capital коментира акциите на ESPN в студиото на Bloomberg пред Кори Джонсън и Рийта Ранганатан

снимка: Bloomberg TV Bulgaria снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Когато погледнете резултатите на Междузвездни войни бихте предположили, че те лесно ще компенсират не толкова добрите резултати на ESPN.

Така е, това беше истинска изненада. Имаме най-голямата компания за развлечение в света, която отбелязва както те го нарекоха рекордно тримесечие и въпреки това, акциите ѝ се търгуват надолу. Очевидно е, че въпрос номер едно пред инвеститорите е ESPN, всички ги гледат под лупа и явно коментарите за загубата на абонати и намаляването на оперативните печалби карат акциите на компанията да поевтиняват.

Нека ви попитам още нещо, можем ли да говорим за компания в преход, като погледнете ситуацията с броя на абонатите на кабелните оператори и особено промените в начина на работа на Disney с ESPN?

Да, без съмнение, начина на по който хората потребяват съдържанието преминава през нещо като революция, но инвеститорите пропускат красотата при Disney, а тя е разнообразния характер на компанията. Въпреки тримесечието, в което може да са претърпели загуба на абонати от ESPN, са имали огромни приходи от филма, които са компенсирали това. Мисля, че в крайна сметка, когато говорим за потребление на съдържанието, хората се фокусират именно върху него, но все пак компанията трябва да има съдържание, което да е привлекателно за зрителите, а там Disney определено е победителят. Съпоставете това с Viacom или други медийни компании, които наистина губят в момента.

Почакайте малко, Уолтър. Може ли да повторите, защото по-малко абонати няма как да е печелившо, по-малко абонати трябва да бъде поне по-малко печелившо.

Да, това е променящ се сценарии в потреблението на съдържание и въпреки че те може би губят абонати малко по малко, те компенсират това с други части на бизнеса си. Все пак мисля, че те ще си върнат абонатите, когато подобрят разпределението си на ESPN и другите си мрежи.

Ali BABA говориха за достигане директно до потребителите след обявяване на отчета им днес. Ако кабелният пакет се разопакова, те имат съдържанието, което да достигнат до потребителите. Инвеститорите искат да се фокусират върху загубата на потребители в краткосрочен план, а аз с радост ще приема обратната страна на монетата и ще купя акции в компания, която увеличава приходите си с 20% и се търгува под пазарния коефициент.

Гийта, направихме една графика, която показва приходите от всеки абонат на ESPN. Винаги казваме, че те печелят повече, но наистина е шокиращо колко повече печелят Disney от един абонат на ESPN, отколкото Time Warner за такъв на TNT.

Абсолютно, те са много пред всички останали – почти 7$ на месец от всеки абонат, това просто разбиват конкуренцията. ESPN печелят около 9 млрд. долара от споделени приходи, което е около 20% от индустрията и това се равнява на почти 50% от оперативните печалби на Disney. Точно затова, е толкова важна част от бизнеса и се набляга толкова върху нея, въпреки че компанията е диверсифицирана. 

 

Последни новини
Още от Акценти