Ръст на PMI в услугите във Великобритания

Марк Бартън с коментар за очакванията за британската икономика

 Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Според Мarket Economics основният им индекса за сектора се е увеличил през януари , става въпрос сектора на услугите във Великобритания. Индикаторите за настроенията и натрупването на поръчки означават, че няма много причини за оптимизъм. Увереността в компаниите за услуги във Великобритания спадна до най-ниското си ниво от 3 години през този месец, а натрупващият се списък от заплахи вече оказва своето влияние.

Това идва ден преди BoE да обяви своето решение относно лихвите, тя ще публикува и прогнозата си за инфлацията и растежа, като не очакваме промяна при тях. Икономиката нарасна с 0,5% през последното тримесечие. Рисковете включват икономическото забавяне в Китай, предстоящият референдум относно членството в ЕС, тези два фактора изглежда че оказват влияние върху изгледа за сектора на услугите. А знаете, че той е от ключово значение за икономическия растеж на Великобритания.

Както Крис Уилямсън, главният икономист за Мarket Economics казва, започват да се появяват пукнатини в устойчивостта на страната. Като насрещни ветрове той отбелязва притесненията относно твърдото приземяване на Китай, колебанията на финансовите пазари, по-високите лихви в Съединените щати, новите мерки за икономии, както и възможността за Brexit. Храна за размисъл за Английската централна банка утре. 

 

Последни новини
Още от Акценти