Защо авиокомпаниите с неохота премахват надценката на горивото?

Тиери Антинори, главен търговски директор на Emirates пред Bloomberg

Въпреки че петролът е толкова евтин, авиокомпании като Emirates, Singapore Airlines, Japan Airlines, Cathay Pacific доста неохотно премахват надценката на горивото. Защо това е така?

Надценката за горивото не е толкова важна сама по себе си, когато клиентът плаща накрая. Защото тя е съчетание от такси, надценка за горивото и някои местни данъци в определени страни. За нас е важно какво клиентът, било то вие или аз като клиент, бихме платили и какво ние получаваме от това като компания. Нашите цени ясно показват, че ние прехвърляме част от това намаляване в разходите за гориво към клиентите. Затова приходите ни са силни поради увеличения брой пътници, но поради валутните колебания, средната цена за компанията се влияе от ефектите, които можем да прехвърлим върху потребителите.

Тогава твърдите ли, че няма да премахнете надценката за горивата?

Това, което ние твърдим е, че вие като клиент непрекъснато ще се възползвате от намаляването на цената на горивата в общата сума на това, което ни плащате като авиокомпания, а отделните елементи изглеждат различно в отделните страни.

 

Последни новини
Още от Акценти