Кери: Париж ще възкръсне

Джон Кери, държавен секретар на САЩ за разширяването на ударите срещу ИДИЛ

Джон Кери. снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Джон Кери. снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Атаки имаше в Ливан, Египет и Анкара, Турция. Сега и в Париж. Трябва да положим повече усилия да ги ударим в сърцето, където планират тези неща. И разбира се, да направим повече по отношение границите ни и движението на хора.

Но нивото на сътрудничество не може да бъде по-високо. Съгласихме се да обменим дори и още информация и съм убеден, че в течение на следващите седмици Ислямска държава ще усети истински натиск. Усещат го днес, усетиха го вчера, в миналите седмици. Спечелихме повече територия за тяхна сметка. Ликвидирахме лидери, освободихме значителни общности.

Контролът върху три четвърти от сирийската граница е отнет от ИДИЛ. Работим с Турция да затворим последните пролуки. Има ясно формулирана стратегия и стъпка по стъпка инерцията ще се усили.

Уверен съм, че в следващите дни Париж ще възкръсне, както винаги го е правил. Чакам с нетърпение да бъда отново тук за форума за климатичните промени на ООН заедно с президента Обама, когато ще остана и повече. Мисля, че това ще бъде важно послание за света, че никой няма да прекъсва работата на международната общност. Най-малко отвратителни, страхливи актове на тероризъм.

Чуйте:

 

Последни новини
Още от Акценти