Автентичен Rolex на Джеймс Бонд за $200 000

Philips продава оригиналния часовник на 8 ноември

Автентичният Rolex на Джеймс Бонд Автентичният Rolex на Джеймс Бонд

Истинският Rolex Submariner, който Роджър Мур носи в ролята на Джеймс Бонд в „Живей, а другите да умрат“, се завръща на аукциона Philips в Женева на 8 ноември. Казвам Rolex Submariner, но на този етап това е само донякъде вярно.

За филма от 1973, сценографът Сид Кейн се добира до часовника 1972 Rolex Submariner (ref. 5513) - и изцяло го променя. Може би Сид Кейн е истинският Кю...

За разлика от други часовници на Бонд, включително Omega, който Даниел Крейг носи в най-новите филми, този Rolex е повече от стилен аксесоар. Най-забележимото нещо на пръв поглед е необикновеният жлеб. Кейн преправя края, за да прилича на циркуляр, който Бонд използва, за да среже въжетата, с които е завързан в критичен момент от филма.

Освен това, Aгент 007 знае, че новият му часовник може да генерира силно магнитно поле и той използва инструмента, за да разкопчае роклята на актрисата Маделин Смит.

На каишката има малка дупка, през която може да мине кабел, за да се създаде ефекта от екрана. Ако отворим часовника, обаче, ще видим, че има само тежест и никакво движение.

Споменах ли, че часовникът всъщност не показва времето? Засега е само филмов реквизит. Но като утешителна награда от вътрешната страна можете да видите автографа на самия Роджър Мур, включително малко „007“ след името му.

Най-важното в този часовник е дали е оригинален и няма съмнение, че това е истинският. Човекът, който купи часовника, ще получи и оригинални кадри от филма, както и скици с промените, нарисувани от самия Кейн.

Очаква се на този търг часовникът да достигне цена между $150 000 и $250 000. Оказва се, че това, че не функционира като часовник, е най-ценното при продажбата ретро Rolex. Но ако търсите автентичен часовник на Джеймс Бонд, няма да откриете по-истински от този. 

 

Последни новини
Още от Акценти