Служителите на Twitter ще могат да работят от вкъщи за постоянно

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 13.05.2020

Twitter Inc. ще позволи на служителите си да работят постоянно от вкъщи, дори след като здравните власти разрешат на работниците да се върнат в офисите си, когато опасността от разпространение на Covid-19 отстъпи. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Главният изпълнителен директор Джак Дорси заяви, че е малко вероятно служителите, базирани в Сан Франциско, да се върнат на работните си места преди септември, но че дори когато компанията отвори офисите, повечето служители могат да работят от където искат. За новината съобщи по-рано Buzzfeed".

Попов коментира, че компанията има над 35 офиса по целия свят, включително в Париж, Ню Йорк и Торонто.

„Бяхме много замислени как сме подходили към това по времето, когато бяхме една от първите компании, които преминаха към модел за работа от дома“, се казва в съобщение на Twitter", цитира Попов.

"Съобщението следва директивите на Google на Alphabet Inc. и Facebook Inc., че служителите им трябва да очакват да работят от вкъщи до края на годината. Яснотата ще помогне на служителите да си направят по-дългосрочни планове за това къде решават да живеят и каква офис техника избират да закупят за домовете си".

Вижте целия технологичен коментар във видеото. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути