IBM отчете спад на приходите за първото тримесечие заради Covid-19

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 21.04.2020

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

International Business Machines (IBM) отчете спад на приходите за първото тримесечие и оттегли прогнозата за годишната си печалба, подсказвайки, че пандемията на Covid-19 се е превърнала в пореден проблем за компанията, докато тя се насочва към изчислителните облаци. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

"Приходите са се свили с 3-4% до 17,6 млрд. долара през периода, който завърши на 31 март. Анализаторите, които наскоро обновиха своите прогнози, за да вземат предвид и пандемията, очакваха сумата да е 17,7 млрд. долара". 

"Новият главен изпълнителен директор Арвинг Кришна, който пое ръководството от Джини Ромети по-рано този месец, е изправен пред предизвикателството да ръководи 108-годишния технологичен гигант в една среда на икономически сътресения, породени от коронавируса", добави още Кирилова. 

По думите ѝ още преди появата на коронавируса IBM е срещала трудности в постигането на консистентно увеличаване на приходите си.

Целия технологичен коментар чуйте във видео материала.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути