T-Mobile US и Sprint финализираха сливането си

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 02.04.2020

След повече от две години Deutsche Telekom постигна най-голямата си победа в САЩ. Сливането на мобилното ѝ дъщерно дружество T-Mobile US с конкурента Sprint бе подпечатано в сряда. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Поради избухването на коронавируса и многобройните ограничения за пътуване преговорите за последните подробности са се осъществили чрез видеоконферентни връзки, но в крайна сметка е постигнато съгласие".

Той заяви, че сливането създава мощен играч на американския мобилен пазар.

"T-Mobile, както трябва да се нарича обединената компания, има пазарна капитализация от около 110 милиарда долара. В края на 2019 г. двете компании имаха общо 140 милиона клиенти и приходи от продажби за почти 80 милиарда долара".

По думите му за германската компания обаче са особено ценни мобилните радиочестоти, които притежава Sprint.

"С един удар комбинираната компания вече разполага с честотен спектър, който е около два пъти по-голям от този на конкурентите AT&T и Verizon. Повече спектър означава, че съществуващите кули с клетки могат да осигурят по-добра производителност. T-Mobile също така има достъп до местоположенията на клетките на Sprint. По-високата плътност на клетките е особено важна за следващия 5G стандарт за мобилни комуникации, който T-Mobile ще пусне като първи щатски оператор в цялата страна".

Очаквайте видео с целия технологичен коментар.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути