Повечето служители на Tesla ще работят от дома си

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 19.03.2020

Американският пионер в сферата на електрическите автомобили Tesla трябва да изпрати по-голямата част от служителите си в Калифорния по домовете им, заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"След като първоначално игнорира инструкциите на щата да прекрати всички несъществени дейности поради пандемията COVID-19, компанията на Илон Мъск бе призована от окръжните шерифи да свие работната сила от 10 000 до 2500 служители. Производството на автомобили не е класифицирано като жизненоважно и поради това нарушава правилата на Калифорния. Независимо от това, на компанията беше разрешено да продължи да работи при минимална експлоатация".

Попов допълни, че според директивата компанията може да продължи да осъществява „основни минимални операции“.

Още по темата

Още по темата

Бойчо Попов съобщи новината, че при SpaceX няма закъснения в производството заради коронавируса, а НАСА и компанията все още планират изстрелването на астронавтите си до Международната космическа станция в средата на май. "Космическата капсула Crew Dragon е завършена и сътрудничеството с НАСА протича по плана, който беше първоначално анонсиран. Ако мисията е успешн през май, частна компания за първи път ще транспортира астронавти до Международната космическа станция", поясни той.

Целия технологичен коментар чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути