Facebook е с двама нови директори

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 10.03.2020

Facebook Inc. вече има двама нови директори, назначавайки Трейси Травис, главен финансов директор на Estée Lauder Cos., и дългогодишният директор на McKinsey & Co. Нанси Килефер в момент, в който ролята на Борда в компанията е под строг контрол. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Прибавянето на двете жени, обявено в изявление в понеделник вечерта, прави дела на жените в Борда на Facebook 40%. По-малко от 10% от компаниите в S&P 500 са достигнали това ниво на представителство на половете, сочат данни, събрани от Bloomberg. Добавянето на Травис също означава, че в Борда има две чернокожи жени".

Попов обясни, че директорите се присъединяват към технологичния гигант в труден момент, тъй като регулаторите и законодателите поставят под въпрос дали компанията има монополни правомощия и дали рекламният ѝ бизнес разчита твърде много на личните данни на потребителите.

"10-членният Борд на Facebook все още има малък контрол върху посоката на развитие на компанията, където главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг държи по-голямата част от правата за гласуване".

Вижте целия технологичен коментар във видеото. 

Още подобни новини четете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути