Microsoft призова служителите си в САЩ да работят от домовете си

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 05.03.2020

Microsoft се присъедини към нарастващия брой американски компании, които призоваха служителите си да работят от вкъщи, за да се ограничи излагането на епидемията на коронавируса. Решението е в отговор на случаи в близост до централата на Microsoft в Сиатъл и в Калифорния. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Microsoft помоли много от служителите си в региона на Сиатъл в близост до централата им и в района на Сан Франциско да работят от домовете си, ако е възможно, до 25 март".

„Вземайки тези мерки ще осигурим сигурността и ще направим работното място по-сигурно за онези, които трябва да бъдат на място“, коментира изпълнителният вицепрезидент Кърт ДелБене в публикация в блога на компанията, насочена към служителите, цитира Кирилова. 

"В текста се посочва, че част от работниците, „за които е ключово да бъдат в офиса или друга работна обстановка“, като тези в центровете за данни и търговците на дребно, ще продължат да ходят на работа, а Microsoft ще следва насоките на правителството за дезинфекциране на местата, на които персоналът се събира".

Още подобни новини четете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути