Китай използва блокчейн технология, за да подпомогне засегнатите от коронавируса фирми

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 17.02.2020

Докато китайските власти бързат да подкрепят компаниите, които се опитват да преживеят ефекта от разпространението на коронавируса, блокчейн технологията показва потенциала си в една старомодна финансова система. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

"От Китайската нова година насам, 87 базирани в Китай компании са получили над 200 млн. долара заеми чрез трансгранична, пилотна блокчейн финансова платформа, обяви на пресконференция Сюен Чанън, заместник-директор на валутната администрация в азиатската страна. Той не уточни от коя дата е започнал процесът".

Кирилова коментира, че празникът е бил удължен с три дни до 2 февруари в опит да се ограничи разпространението на вируса, който уби над 1500 души.

"По-малките частни компании са сред тези, които понасят най-голям удар от коронавируса. През последните няколко седмици правителството и местните власти обявиха на няколко пъти, че отпускат подкрепа на по-малките фирми, които са отговорни за повече от половината от националния икономически растеж и заетостта".

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути