Apple очарова с рекордни приходи и печалба

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 29.01.2020

Американският технологичен концерн Apple Inc. отчете рекордни приходи и се върна към ръста на печалбата в последното си фискално тримесечие след силни продажби на iPhone, приложения и на своите безжични слушалки AirPods, съобщи Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Технологичният гигант отчете, че приходите през тримесечието до декември са се увеличили до 91,82 милиарда долара от 84,31 милиарда долара, обусловени от разцъфналите продажби на устройства и услуги, свързани с iPhone, като смартчасовници и абонаменти за стрийминг телевизия".

"Приходите от продажби на iPhone, които представляват повече от половината от общите приходи, нараснаха до 55,96 милиарда долара от 51,98 милиарда долара", отбеляза Попов.

"Нетната печалба нарасна до 22,24 милиарда долара от 19,97 милиарда долара, като маркира първото тримесечно увеличение на печалбата е повече от година и нов рекорд. Компанията заяви, че печалбата на акция през последното тримесечие е 4,99 долара. Анализаторите, изследвани от FactSet, очакваха печалба от 4,54 долара на акция", разкри главният редактор на Investor.bg.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути