PayPal атакува китайския пазар, придобивайки GoPay

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 01.10.2019

Американската платформа за разплащания PayPal е първата чуждестранна компания, която навлиза на китайския пазар за цифрови платежни услуги, съобщиха от компанията в понеделник. Китайската компания GoPay Information Technology обяви, че е получила разрешение от Китайската централна банка да продаде 70-процентов дял на Paypal, оповести Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

„Изпълнителният директор на PayPal Дан Шулман обяви в изявление в LinkedIn, че очаква с нетърпение сътрудничеството с китайските финансови институции и технологични платформи, за да предоставят по-цялостни решения за разплащане на бизнеса и потребителите в Китай и световен мащаб", заяви Бойчо Попов, като добави, че според компанията се очаква сделката да приключи до края на 2019 г. 

Главният редактор на Investor.bg обясни още, че според PayPal сделката е предмет на обичайните условия за приключване.

"След обявяването цената на акциите на PayPal се повиши с над два процента", допълни Попов.

"GoPay има лицензи за мобилни, онлайн и трансгранични платежни услуги с юани. PayPal възнамерява да извърши придобиването чрез дъщерно дружество в Шанхай. Не са оповестени финансовите условия".

Още новини от света на технологиите можете да намерите в Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути