Alibaba ще има нова придобивка със сделка за 693 млн. долара

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 11.03.2019

Китайската компания Alibaba ще направи ключово придобиване. Става дума за дял от 14% от STO Express със сделка на стойност 693 млн. долара. Това e четвъртата значителна инвестиция на гиганта в електронната търговия в китайска куриерска компания. Това съобщи Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

Кирилова каза още, че книжата на STO Express се изстреляха при старта на търговията и веднага достигнаха 10% ръст на борсата в Шън Джън. От своя страна компанията заяви днес, че нейният контролиращ акционер е планирал да създаде нова дъщерна компания, която да притежава 29,9% дял от куриерската фирма.

"4,660 млрд. юана ще инвестира от своя страна Alibaba за 49% дял от новата фирма и ще държи повече от 14% в STO Express, гласи изявлението на компанията, отделно от това Alibaba потвърди инвестицията и заяви, че става дума за една от 5-те топ компании в Китай за експресни доставки. "Ще засилим сегашното си сътрудничество със STO Express в технологиите, доставките в Китай и логистиката", коментира още тя", уточни Кирилова.

Nvidia е близо до сключването на сделка за придобиването на израелския производител на чипове Mellanox Technologies, съобщи още Кирилова в технологичния си коментар.

"Споразумението ще  й помогне да се сдобие с технология, ползвана за ускоряване потока на информацията в центровете за данни, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса. Продажбата на Mellanox, която е с пазарна стойност от около 5,9 млрд. долара, може да бъде обявена още днес, допълват източниците, пожелали да останат анонимни. Nvidia е водещият кандидат за покупката, с по-добра оферта от тази на конкуренти като Intel, макар че финалното решение все още не е взето, а ситуацията може да се промени, коментират източниците".

Гледайте целия коментар във видео материала.

Още от света на технологиите четете на Investor.bg.

.

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути