Apple планира да съкрати инженери от осем обекта в окръг Санта Клара

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 28.02.2019

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Американският технологичен концерн Apple Inc заяви в сряда, че планира да съкрати 190 служители от своята програма за автономни коли, т. нар. Project Titan, промени, които осигуряват рядък поглед към автомобилните цели, които компанията преследва. Това съобщи Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Технологичната фирма заяви чрез подадени до щатските регулатори документи, че от 16 април планира да съкрати хора от осем различни обекта в окръг Санта Клара близо до централния офис в Купертино, Калифорния. Говорител на компанията потвърждава пред Ройтерс, че съкращенията са от програмата за самоуправляващи се коли. Въпреки че производителят на iPhone призна интереса си към автомобилите със самостоятелно управление като цяло, той никога не е уточнявал точно над какви технологии работи и дали се стреми да изгради цял автомобил или сензори, компютърна система и софтуер, за да контролира дадена кола. Сред съкратените са поне две дузини софтуерни инженери, включително инженер по машинното обучение, и 40 инженери по хардуер, става ясно от писмо, изпратено от Apple до регулаторните органи по заетостта в Калифорния по-рано този месец", каза още Попов.

Кой, според претенциите на BlackBerry, е "създал приложения за мобилни съобщения, които копират иновациите на BlackBerry, използвайки новаторски потребителски интерфейси и фукнкции, подобряващи функционалността на нашите продукти"?

Очаквайте повече във видео материала.

Още от света на технологиите четете на Investor.bg.

 

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути