В отговор на сгъваемите смартфони LG добавя втори дисплей

Чрез тази добавка акцентът падна върху игрите и възможностите за мултитаскване

Южнокорейският технологичен концерн LG намери оригинален отговор на сгъаваемите смартфони на някои от големите конкуренти - втори екран, съобщи Investor.bg.

Допълнителният дисплей на устройството V50 ThinQ се добавя със специален калъф, а акцентът падна върху игрите и възможностите за мултитаскване чрез тази добавка. Самото захранване пък се извършва от самия смартфон, стана ясно от премиерата на 5G устройството в навечерието на Световния мобилен конгрес в Барселона. Опцията за добавяне на втори дисплей дава възможност за извършване на различни задачи на двата екрана, уточнява сайтът.

Смартфонът работи с чипсет на Qualcomm - Snapdragon 855, който изпълнява по над 7 трлн. операции в секунда, както и с X50 5G модем. Телефонът е с 6GB RAM и 128 GB вградена памет, а дисплеят е 6,4-инчов OLED FullVision (3120 x 1440).

Теглото на V50 e 183 грама, а размерите са 159,2 x 76,1 x 8,3 милиметра, коментира Франк Лий, директор мобилни комуникации в LG Electronics USA.

Батерията е 4000 mAh и се зарежда с 50% по-бързо спрямо тази на V40. От LG предлагат и безжично зареждане на новия си модел. DTS X.

Още по темата четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути