Huawei Mate X пристига с 8GB RAM и 512 GB памет срещу 2299 долара

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 25.02.2019

На Световния мобилен конгрес в Барселона компанията Huawei представи новите си лаптопи и едновременно с това показа, че се впуска в битката на 5G огъващите се телефони. Това съобщи Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Huawei влиза едновременно в битката на смартфоните с огъващи се екрани и на тези с 5G свързаност с ново устройство, наречено Huawei Mate X. Телефонът беше представен от главния изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group Ричард Ю по време на събитие, предшестващо Световния мобилен конгрес, който започва утре в Барселона", каза още Попов и застъпи мнението, че "както изглежда през 2019 г. големите играчи на пазара на смартфони ще влязат в тежък сблъсък в сегмента с огъващи се смартфони, предлагани за сериозни суми. След като миналата седмица Samsung обяви Galaxy Fold на цена от 1980 долара, днес Huawei успя да надскочи сумата. Huawei Mate X пристига с 8GB RAM и 512 GB памет срещу 2299 долара". 

Технологичният журналист посочи забавянето на пазара на смартфоните и опита на производителите да намерят нови начини да убедят потребителите, че трябва да ъпгрейднат своите устройства. Високоскоростните мрежи от следващо поколение все още са далеч от достъпността на основните продукти, така че производителите на устройства търсят нови форм фактори за устройствата, за да предизвикат вълнение.

Очаквайте целия коментар във видео материала.

Повече от технологичните новини четете на Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути