Comcast повиши офертата си за Sky, битката с Fox е разгорещена

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 12.07.2018

Битката за контрола над европейския платен телевизионен гигант Sky PLC се разгорещи в сряда, след като 21st Century Fox увеличи офертата си и кабелната компания Comcast Corp. бързо се противопостави по-късно през деня. Това представлява поредната размяна на удари в трансатлантическата медийна сделка, коментира Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

„Comcast повиши офертата си за Sky до 14,75 лири на акция, оценявайки компанията на 34 милиарда долара. Това представлява премия от 5% над офертата, която Fox обяви по-рано в сряда и с 18% над по-ранното предложение на Comcast. Comcast съобщи, че последната ѝ оферта е препоръчана от независимите директори на Sky“.

Попов посочи, че Fox вече притежава 39% от Sky и се опитва да консолидира собствеността си.

„По-рано в сряда Fox покачи офертата си за закупуване на останалата част от компанията с повече от 30% до 14 паунда за акция, оценявайки Sky на 32,5 млрд. долара“.

Той добави още, че борбата за Sky може да засегне по-широката борба между Comcast и Walt Disney Co. за придобиването на по-голямата част от развлекателните активи на Fox.

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути