Uber ще обжалва решението на лондонския регулатор

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 25.06.2018

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Американската компания за споделено пътуване Uber се отправя към съда днес (25 юни), за да се бори с решението на регулатора в Лондон да не поднови нейния лиценз за работа, поради което не може да предлага своята транспортна услуга на най-важния си европейски пазар. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

„Регулаторът Transport for London (TfL) изненада компанията от Силициевата долина през миналия септември, когато отказа да поднови лиценза. Като причина той изтъкна проблемите с обявяването на сериозни криминални обвинения и други проблеми“.

Кирилова посочи, че Uber, сред чиито инвеститори се нареждат Goldman Sachs и BlackRock, и която е оценена на над 70 млрд. долара, се изправя срещу протести, забрани и други рестрикции по целия свят, тъй като предлага реално предизвикателство за традиционните оператори и успява да ядоса някои профсъюзи.

По думите ѝ обжалването ще протече в рамките на три дни.

„След като лицензът ѝ беше отказан от TfL миналата година, компанията сега иска нов 18-месечен, който да докаже на властите, че се е реформирала“.

Вижте повече във видеото. 


 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути