Агенцията за безопасен транспорт в САЩ критикува Tesla

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 02.04.2018

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Американският производител на електрически автомобили Tesla бе подложен на силна критика от страна на американския Национален съвет за безопасност на транспорта (NTSB) заради това, че компанията е направила публичен доклада за катастрофата на нейния Model X, който, движейки се на автопилот, уби водач през миналия месец. Това коментира Бойчо Попов, главен редактор на Ivestor.bg, в своя технологичен  коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Агенцията „се нуждае от сътрудничеството на Tesla, за да декодира данните, записани от превозното средство", каза говорителят на NTSB Крис О'Нийл в изявление. "Във всяко от нашите разследвания, включващи превозно средство Tesla, Tesla сътрудничи изключително много в подпомагането на данните за автомобила“.

„Въпреки това NTSB е недоволна от разпространението на информация от следствието от компанията", добави той. Говорител на Tesla отказва да коментира темата.

О'Нийл реагира на разкритие на Tesla от петък вечер, в което се казва, че участвалият в катастрофа Model X на Tesla е бил с активирана функция на автопилота в момента преди удара на 23 март. 

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути