Cisco Systems с ръст на приходите

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 15.02.2018

Cisco Systems отчете първия ръст на приходите си от две години и прогнозира ръст на печалбата за текущия отчетен период. Всичко това се случва след дългогодишните усилия на производителя на мрежово оборудване да се трансформира във фокусирана върху софтуера компания и вече се радва на плодовете от всичко това, каза Елена Кирилова, Investor.bg. В технологичния си коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова технологичният редактор на Investor.bg каза и, че книжата на компанията повишиха стойността си със 7,1% до 45,09 долара за брой по време на следборсовата търговия.

Компанията заяви, че планира да върне у дома 67 млрд. долара, които се намират във фондове в чужбина. Това ще се случи през третото тримесечие на 2018 г., като фирмата ще се възползва от скорошните промени в данъчното законодателство в САЩ.

Въпреки това новият данъчен закон доведе до такса в размер на 11,1 млрд. долара, което доведе до отчитането на загуба за второто тримесечие.

Сблъсквайки се с по-слабото търсене на традиционните й суичове и рутери от телекомите, Cisco се насочва все повече към софтуера и абонаментния модел услуги.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути