Реклами до проблемни клипове в YouTube – не, казва Google

Пазарен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 17.01.2018

За втори път в рамките на по-малко от една година Google реши да затегне политиките си по отношение на YouTube от гледна точка на проблемното съдържание, което се появява редом с рекламите на едни от най-големите рекламодатели в платформата.

Това посочи в технологичния си коментар в рамките на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова журналистът от Investor.bg Елена Кирилова.

Става дума за видеа, които включват насилие, омраза и, като цяло, много негативна реторика. Рекламодателите реагираха много остро на случаите, в които техни реклами се появяваха във видеа с подобно съдържание, затова Google е решила да вземе нещата в свои ръце“, допълни тя.

Съгласно новите стандарти Google ще премахне рекламите от значителен брой от своите канали в YouTube, 99% от които са генерирали под $100 от реклама през миналата годна. Идеята е рекламодателите да не бъдат асоциирани с подобни видеа.

„Освен това Google обещава да на накара свои екипи да преглеждат всяка секунда от най-популярните видеа, които отговарят на условията за рекламиране. Това ще стане факт до края на март и ще се случва по целия свят“, посочи още Кирилова.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути