Нямало специална версия на Google Maps в Китай

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 16.01.2018

Google обяви, че не е направила "никакви промени" в своята картографска платформа в Китай, с което отрече по-ранните слухове, които твърдят, че пуска на ново функцията в Китай, където много от услугите ѝ са блокирани. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в ефира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

Японският всекидневник Nikkei писа, че Google е направила специална версия за Китай на Google Maps за първи път от 8 години, както и че е пуснала приложение за карти за iPhone.

И все пак Google заяви, че Google Maps е била достъпна в Китай от доста години, макар че няма отделно картографско приложение, предлагано в страната.

"Няма никакви промени в Google Maps в Китай. Картите са достъпни през настолни компютри от години, но не са присъствали официално в магазините за приложения за Android или iOS в Китай", коментира говорителят на Google.

Китайската версия на Google Maps е достъпна към днешна дата на мобилни и десктоп браузъри, като са достъпни определени функции, но Ройтерс не е открила приложението Google Maps в китайските магазини за приложения.

В същото време китайска неправителствена организация отправи обвинения към Apple. 

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути