Kodak пуска криптовалута за фотографи, акциите й скочиха двойно

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, Бизнес старт, 10.01.2018

Снимка: Udit Kulshrestha/Bloomberg Снимка: Udit Kulshrestha/Bloomberg

Kodak е компания, която позабравихме през последните години, особено след като преди 3 г. изпадна в неплатежоспсобсност, .Да се възползват от криптобума – това изглежда е новата стратегия за много компании, като сега тази цел се преследва и от Kodak.

Това посочи в технологичния си коментар в рамките на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова и Димитър Вучев главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„Компанията посочва в изявление, че пуска криптираща валута, наречена "KODAKCoin", за фотографи част от "KODAKOne". Това ще бъде платформа за управление на права върху изображения в лицензионно партньорство с WENN Digital. WENN Digital принадлежи на WENN Media, която предоставя снимки за уеб сайтове и медии“, добави Попов.

„Новината доведе до ръст в цената на акциите на компанията - те поскъпнаха повече от два пъти, с цели 117% в следборсовата сесия“

„Платформата KODAKOne има за цел създаването на регистър за цифровите носители на авторски права, който позволява на фотографите да регистрират и лицензират своите стари и нови творби. Т. нар. първично монетно предлагане (ICO) е насрочено за 31 януари“, поясни още Попов.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути