Nvidia ще си партнира с Uber и Volkswagen в индустрията с автономни коли

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, Бизнес старт, 08.01.2018

Nvidia ще си партнира с Uber Technologies и Volkswagen, след като платформите за изкуствен интелект на производителя на чипове продължават да набират сили в индустрията на автономните коли. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

По думите ѝ компанията, която вече си партнира с индустрията през компании като производителя на електромобили Tesla и китайската Baidu, прави чипове за компютърна графика и увеличава усилията си в разработката на технологии за самоуправляващи се превозни средства.

„Главният изпълнителен директор Йенсен Хуан коментира пред аудиторията на CES в Лас Вегас, че самоуправляващите се коли на Uber използват технология на Nvidia, за да се ориентират по-добре в околния сят и да взимат решения“.

Кирилова добави, че Uber съответно използва компютърната технология на Nvidia GPU от първото си тестово превозно средство – Volvo SC90.

„Nvidia твърди, че развитието на програмата за автономни превозни средства на Uber е набрала инерция, като през последните 100 дни са изминати 1 млн. мили с такива коли“.

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути