Facebook нехае за Brexit

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 04.12.2017

Facebook открива днес най-големия си инженерен център извън САЩ. Избраната дестинация е Лондон, въпреки шоковите вълни, които изпраща Brexit към икономиката на Великобритания. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.  

Най-голямата в света социална мрежа Facebook ще добави още 800 работни места в столицата на Великобритания през следващата година, с което подчертава ангажимента си към страната, въпреки че тя се подготвя за Brexit.

Социалната мрежа съобщи, че повече от половината от хората, работещи в поделението ѝ в центъра на Лондон, ще се съсредоточат върху инженеринга.

Офисът ще бъде и домакин на първия вътрешен инкубатор за стартъпи на Facebook "LDN_LAB". Инкубаторът ще помага за стартирането на британски цифрови бизнеси.

Вицепрезидентът на социалната мрежа за Европа, Близкия Изток и Африка Никола Менделсон заяви, че Facebook е по-ангажиран от всякога към Великобритания и подкрепя растежа на иновативните стартиращи фирми в страната.

"Великолепната предприемаческа екосистема на Великобритания и международната репутация за високи постижения в областта на инженерните технологии я правят едно от най-добрите места в света за изграждане на технологични компании", казва тя.

„Изградили сме нашата компания тук - тази страна е огромна част от историята на Facebook през последното десетилетие и аз очаквам с нетърпение да продължим работата си, за да постигнем мисията ни да съберем света по-близо", посочва Менделсон.

С новите работни места британските служители на Facebook ще станат над 2 300 до края на 2018.

Facebook, заедно с други американски дигитални гиганти, включително Google и Amazon, не счита Brexit за препятствие пред експанзията й в Лондон. Социалната мрежа обяви създаването на новата си централа през миналата година, скоро след като Google обяви, че изгражда нов център в града, който ще може да побере повече от 7 000 служители.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути