Uber продължава да сърфира през трудни времена

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, в Бизнес старт, 29.11.2017

Американската услуга за споделено пътуване Uber Technologies Inc. увеличава нетната си загуба до 1,46 млрд. долара през третото тримесечие на фона на усилията ѝ да се справи със засилващата се конкуренция, правните предизвикателства и регулаторните затягания. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова. 

Компанията със седалище в Сан Франциско съобщи финансовите си резултати пред акционерите като част от официалната оферта, обявена във вторник вечерта от консорциум, ръководен от SoftBank Group Corp., който иска да закупи голям блок от акции.

SoftBank заяви в изявление по електронна поща, че поне двама от ранните поддръжници на Uber възнамеряват да продадат акции. Продажбата им би оценила бизнеса на 48 млрд. долара, което представлява 30% отстъпка от последната частна оценка.

General Atlantic и руската компания DST Global, които са в преговори за купуване на акции, се отказват от сделката, поясняват източниците, които са пожелали да останат анономни. Останалите инвеститори в групата са SoftBank, Dragoneer Investment Group, TPG, Tencent Holdings Ltd. и Sequoia Capital, които искат да купят поне 13,4% от акциите.

"SoftBank и Dragoneer са получили индикации от Benchmark, Menlo Ventures и други ранни инвеститори за намерението им да продадат акции в рамките на търговото предложение", пише в изявление говорител на SoftBank. „Всички продажби от тези акционери ще бъдат при същите условия, които ще бъдат предложени на всички останали допустими притежатели на акции, които участват в търговото предложение", допълва се в изявлението.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути