Twitter увеличи броя символи на 280 знака за туит

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, в Бизнес старт, 08.11.2017

280 знака в туит са вече факт, като Twitter дава нови възможности на потребителите си, като увеличава двойно броя символи в публикациите. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

След като през септември стана ясно, че Twitter тества опцията за увеличаване на броя символи от 140 на 280, от 23 ч. днес тя вече е факт за потребителите на микроблогинг платформата.

Компанията иска да даде по-голяма свобода на изразяване, но все пак държи да запази краткостта и яснотата на изказа, които са характерни за нея, коментират от Httpool Bulgaria, официалния партньор на Twitter за реклама на територията на България и още над 30 държави.

280-те символа вече са достъпни за всички в мрежата. Единствено в Китай, Южна Корея и Япония броят символи остава 140, тъй като там никога не е имало проблем с изразяването в рамките на ограничението заради спецификата на езиците.

В рамките на първите дни от теста много потребители искаха да изпробват новата функционалност и туитваха в рамките на пълните разрешени 280 символа. 95% от потребителите на социалната мрежа не можеха да повторят това, ето защо за мнозина беше важно да се изразят максимално дълго. Скоро обаче проблемът беше решен, а туитването вече стана по-лесно при ползването на над доскоро достъпните 140 символа.

Същевременно хората продължиха да туитват предимно по-кратки туитове, запазвайки краткостта на изказа. 

От Httpool Bulgaria посочват, че в миналото 9 на сто от туитовете на английски език са се сблъсквали с лимита от 140 символа. Всичко това изискваше повече време за редакция, а често и до отказ от споделяне в социалната мрежа.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути