Amazon с нетрадиционен търговски ход

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, в Бизнес старт, 06.11.2017

Американската компания за онлайн продажби на дребно Amazon.com намалява цените на продуктите на други търговци в своя уебсайт, като се насочва отвъд своя по-обичаен метод за намаления на стоки, които продава директно. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Надпис „Намаление, предоставено от Amazon” се появява на продукти, включително настолни игри и технологични устройства, предлагани от други търговци. Всичко това се случва с наближаването на коледния сезон.

Amazon се опитва да се конкурира агресивно в някои области, за да генерира по-високи продажби и да отдалечи потребителите от конкуренти, предлагащи стоки с по-ниски цени, като Wal-Mart Stores.

Ходът позволява на Amazon да продава стоки на по-ниски цени, докато продължава да плаща пълната сума на търговците.

„Когато Amazon предостави намаление, потребителите получават продуктите, които искат, на цена, която ще им хареса, а малкият бизнес получава повече продажби на желаната от него цена“, посочва говорителка на Amazon в имейл, посочвайки, че фирмите могат да се откажат по всяко време.

Въпреки това продажбата на стоки на по-ниски цени рискува да ядоса търговците, с които работи Amazon, които вместо това могат да решат да предложат продуктите си другаде онлайн. Ходът привлече внимание във форума на търговците в Amazon Services.

Някои търговци и преди са критикували Amazon за подобни намаления и твърдят, че по този начин стоките им се обезценяват.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути