Facebook търси опции за завръщане на китайския пазар

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, Бизнес старт, 30.10.2017

В събота главният изпълнителен директор и собственик на Facebook публикува своя снимка от посещение при китайски студенти в училището по икономика и мениджмънт Цинхуа в Пекин в събота, повече от една година след последното си пътуване до страната. Последното посещение на Зукърбърг в Китай идва на фона на усилията на Facebook да навлезе в страната, която се очаква да стане най-големият пазар на интернет потребители през 2018.

Това посочи в технологичния си коментар в рамките на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

Въпреки че услугата на Facebook е забранена в Китай от 2009 насам, социалната мрежа наскоро назначи Уилям Шуай от LinkedIn, за да ръководи отношенията с китайското правителство. Facebook също така тайно тества приложение за споделяне на снимки в Китай и се твърди, че търси място за офис в Шанхай за своето ново подразделение за потребителски хардуер, Building 8.

Facebook флиртува с идеята да влезе в Китай от години, което би могло да ѝ даде достъп до огромен нов пазар на потребители и рекламодатели във време, в което компанията е под натиск да продължи да показва силен растеж пред инвеститорите. Зукърбърг е научил и мандарин достатъчно добре, за да общува добре в страната, посочи още Попов.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути