Електрическият камион вкара Tesla в производствен ад

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 09.10.2017

Американският пионер на пазара на електрически превозни средства Tesla ще забави представянето на своя напълно електрически камион за пореден път. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в технологичния си коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. "Сега презентацията е предвидена за 16 ноември, обяви в Twitter изпълнителният директор на компанията Илон Мъск. Първоначалните планове предвиждаха това да се случи през септември, а после компанията отложи датата за края на октомври".

„Намираме се в производствен ад", обяснява Мъск новото закъснение. Tesla понастоящем се бори със значителни затруднения при производството в своя нов Model 3. Едва преди няколко дни стартъпът обяви, че до края на септември са произведени само 260 броя от новата кола от средната класа - вместо планираните 1500 броя.

Виновни за забавянето вероятно са проблеми с автоматичната производствена линия. Според американския бизнес вестник Wall Street Journal съвсем доскоро важни части от новите автомобили Tesla са били монтирани на ръка, вместо с роботи.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути