Facebook наема 1000 контрольори на рекламния трафик

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 03.10.2017

Снимка: Freeimages Снимка: Freeimages

Американската социална мрежа Facebook Inc. подчерта плановете си да засили своята рекламна система и разкри, че над 10 млн. души са видели реклами, свързани с руските усилия да повлияят на президентските избори през 2016. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Иван Нончев и Живка Попатанасова. 

"Мрежата възнамерява да наеме 1000 души, които да правят проверка на рекламите, за да се гарантира, че те отговарят на изискванията на компанията".

Facebook съобщи миналия месец, че хора от Русия са купили 3000 спорни от политическа гледна точка реклами в мрежата й в САЩ през месеците преди и след президентските избори през ноември 2016 г.

Оттогава към концерна бяха отправени множество въпроси, както и призиви за засилване на регулацията от американските власти. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг очерта мерки, които компанията планира да предприеме, за да попречи на правителствата да се възползват от най-голямата социална мрежа в света.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути