Жежка конкуренция при споделените пътувания в Лондон

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, в Бизнес старт, 26.09.2017

Lyft, най-големият американски конкурент на Uber на пазара на споделени пътувания, се е срещнал неколкократно с представители на транспортния регулатор в Лондон в последната година - знак, че може да е набелязал града за международната си експанзия. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

"Transport for London, която съблюдава работата на такситата и услугите за споделено пътуване, е публикувала подробности за срещите си с директори на Lyft, в отговор на запитване на британското правителство за свобода на информацията през юли".

Ако Lyft навлезе на лондонския пазар, Uber ще се сблъска с първия си добре финансиран конкурент в Европа, докато се бори с решението на регулатора да не възстановява лиценза й.  Lyft е набрала около 2,6 млрд. долара финансиране, включително в инвестиционен кръг от 600 млн. долара през април, сочат данни на Crunchbase. Сред инвеститорите в Lyft е General Motors.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути