Слънчево ли е небето над облачните технологии

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 15.09.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Ръстът на приходите на Oracle продължава вече пето поредно тримесечие, подхранен от корпоративното търсене на базиран в облака софтуер, каза Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, в своя технологичен коментар в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Коригираните приходи от продажби нарастват със 7% до 9,21 млрд. долара през фискалното първо тримесечие, надминавайки прогнозите на анализаторите, докато продажбите на базираните в облака продукти продължават да носят по-голяма част от общите приходи. Печалбата също успява да надмине прогнозите на анализаторите, подпомогната от задържането на оперативните разходи.

Директорите на Oracle инвестират в нови продукти и наемат нови служители по продажбите, така че да увеличат приходите от свързаните с облака продукти, които позволяват на компаниите да имат достъп до софтуер и услуги посредством интернет, вместо през програми, инсталирани на техните собствени системи.

Продажбите, базирани на облака, отчитат ръст с 51% през тримесечието, завършило на 31 август, обяви компанията.

Oracle насърчава растежа си като наема още хора и прави придобивания. Компанията наема 5 хил. служители за своя бизнес с интернет базиран софтуер в САЩ, след като вече нае над 4 хил. души тази година. Освен това компанията наема служители в Европа и други региони.

Миналата година Oracle придоби NetSuite, доставчик на базирани в облака финансови услуги, за около 9 млрд. долара. Това е и една от най-големите ѝ сделки до момента.

Какви са новините около Alfabeth и Lyft?

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Очаквайте видео с целия коментар. 

 

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути