Иновациите при смартфоните все повече нажежават пазара

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, 12.09.2017

Корейският производител на потребителска електроника Samsung Electronics Co Ltd се похвали във вторник, че предварителните поръчки за неговия премиум телефон Galaxy Note 8 са достигнали най-високите нива за серията Note, надминавайки 2,5 пъти тези за злополучния предшественик Note 7 за първите пет дни на приемане на поръчки. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в технологичния си коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Китайският технологичен концерн Xiaomi представи своя най-впечатляващ смартфон за годината - Mi MIX 2, и то само ден преди събитието на Apple, на което се очаква да бъдат разкрити три нови модела на iPhone.

Устройството е продължение на модела от 2016 г., който тогава впечатли всички с почти напълно изчезналите рамки около огромния си екран. По времето, по което излезе устройството, това беше сериозен пробив, но сега подобен тип екрани, запълващи целия преден панел, са гореща тема на пазара на смартфони за 2017 г. LG и Samsung вече пуснаха подобни устройства. Същевременно имаше голямо очакване за новия модел, който ще покаже Xiaomi.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути