Бизнесът на Lenovo изгаря пари

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 18.08.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Китайският технологичен концерн Lenovo Group Ltd. публикува изненадваща тримесечна загуба, след като изгуби аванса си на световния пазар на персонални компютри, докато смартфон бизнесът продължава да изгаря пари. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването Бизнес старт на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Най-големият производител на компютри в Китай обяви загуба от 72 млн. долара за трите месеца до юни - първата от шест тримесечия. Резултатът е и  доста под очакванията за печалба от 32,9 млн. долара. Това доведе до спад на цената на акциите на компанията до 4,2% в Хонконг до най-ниското им ниво от година.

Lenovo изгуби позицията си на водещ световен производител на компютри, тъй като HP Inc. и Dell Inc. привличат все повече клиенти с нови модели. Бизнесите на компанията със смартфони и сървъри, създадени чрез придобивания за няколко милиарда долара, отново не успяват да спечелят пари предвид ограниченията на предлагането, нарастващите разходи и агресивното ценообразуване от страна на конкурентите.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути