Активисти раздвижиха технологичния сектор

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, в Бизнес старт, 09.08.2017

Инвеститорът активист Морфит Мейсън и ValueAct са продали около 7 млн. акции на Microsoft през последната седмица, сочат регулаторни документи. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. "Книжата са продадени на цени в диапазона от 72,50 до 72,61 долара за брой, с което делът е оценен на 500 млн. долара".

Морфит е в борда на директорите на Microsoft – място, което получи след кампанията на ValueAct през 2013 г. Базираната в Сан Франциско инвестиционна компания обяви дял за 2 млрд. долара в Microsoft, на фона на недоволството на акционерите, че книжата не се представят добре под ръководството на тогавашния главен изпълнителен директор Стив Балмър.

Главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгър е готов за смели решения. Най-голямата компания за развлечения в света разкри плановете си да продава част от новото си съдържание директно на онлайн потребителите, като ще започне от следващата година. Тя ще предлага спортни събития на живо и анимационни филми, включително „Играта на играчките 4“, оставяйки на заден план партньори като Netflix и доставчици на платена телевизия като Comcast и DirecTV.

„Ако разгледате бизнеса на Disney, като се изключат тематичните паркове, почти всеки бизнес досег с потребителите се случва през трети страни“, обясни Айгър. „Това е възможност да стигнем директно до потребителите“.

Как активисти се борят срещу фалшивите новини и случаите на реч на омразата в социалните мрежи?

Повече технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути