Музикалната индустрия живна с музикалния стрийминг

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 01.08.2017

Акциите на Snap преживяха най-натоварения си ден на търговия за своите два месеца и половина съществуване на пазара в една волатилна сесия в понеделник, тъй като ранните инвеститори имаха възможност да продадат акциите си за първи път от пазарния дебют. Цената на акциите се понижи с 1% до 13,67 долара за брой, след като падна с 5,1% по-рано през сесията и достигна рекордно ниски нива. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

Обемът на търговията бе с 2,9 пъти над средния за последните десет дни, като 48,8 млн. акции смениха собственика си.

Акциите се колебаеха между положителната и отрицателната територия в понеделник, стигайки връх от 13,98 долара и дъно от 13,10 долара. Сега книжата са с 54% под достигнатия на 3 март пик на фона на опасенията на инвеститорите за перспективите за растежа. 

С повече от 60 млн. плащащи абонати операторът на услугата за музикален стрийминг  Spotify продължава да надгражда позицията си на пазарен лидер.

Във вторник базираната в Стокхолм компания актуализира данните си за своите абонати в сайта си. През март Spotify се похвали с 50 млн. плащащи клиенти – ръст от 25% за по-малко от шест месеца. Така се оказва, че от началото на март Spotify е успяла да привлече нови 10 млн. плащащи клиенти. 

Броят на регистрираните потребители, които могат да ползват услугата и без да плащат, не е актуализиран и остава 140 млн.

Конкурентът Apple Music остава доста назад, като според последните данни услугата на производителя на iPhone има 27 млн. абонати.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути