IBM и Amazone в опит да угодят на пазарите

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 19.07.2017

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Тече сезонът на отчетите и дойде ред на IBM да обяви резултатите за своето второ фискално тримесечие. За съжаление приходите се оказаха по-ниски от очакваното, което разочарова всички и доведе до понижаване с 3% на стойността на нейните книжа, които достигнаха до 149,15 долара по време на следборсовата търговия. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

В последните години IBM насочи своите дейности към области с висок марж на печалби, като облачните услуги, изкуствения интелект и анализа на данни, за да се справи със забавянето на сектора на софтуера и хардуера. Въпреки това растежа на избраните приоритетни сегменти не успя да компенсира слабото представяне на част от звената на компанията. 

Облачната платформа на Amazone Web Services вече изглежда доста по-приятелски в очите на потребителите и клиентите си, след като компанията се отказа от една от най-спорните си клаузи в договорите си за предоставяне на облачни услуги. Клаузата бе остро критикувана от юристите. Подобна политика бе въведена от Microsoft още през февруари. 

Повече технологични новини четете на Investor.bg.

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути