Акциите на GoPro се покачват въпреки финансовите несгоди

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 16.03.2017

Камерите на GoPro Hero 5 Black и Hero 5. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Камерите на GoPro Hero 5 Black и Hero 5. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Най-важните актуални аспекти в high tech света бяха темата на технологичния коментар на журналистa от Investor.bg Елена Кирилова. Предаването е "Бизнес старт", а водещият – Иван Нончев.

„Очевидно проблемите на GoPro не спират. Компанията обяви, че ще съкрати 270 работни места, за да намали разходите си и да се опита да се върне към печалбата през 2017. Същевременно обаче зарадва инвеститорите и с добри новини, като обяви, че приходите й за първото фискално тримесечие ще бъдат в горната част на диапазона на предишната прогноза, която сочеше приходи в размер между $190 и $210 милиона. От своя страна акциите на компанията поскъпнаха със 7% до $7,79“, обобщи Кирилова.

„До голяма степен проблемите на компанията са свързани с навлизането на смартфоните и факта, че потребителите предпочитат да използват техните камери, а не тези на компанията. От друга страна на пазара се появиха изключително добри устройства, които са на по-ниски цени от тези на GoPro. Същевременно компанията се сблъска с проблеми, за която тя самата беше виновна – тя отложи пускането на дрона Karma, като се оказа, че има проблеми с производството както на този дрон, така и на камерата Hero 5”, резюмира тя.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути