Какво печели Intel с придобиването на Mobileye

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 15.03.2017

Централата на Intel в Санта Клара, Калифорния. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Централата на Intel в Санта Клара, Калифорния. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

С придобиването на Mobileye за рекордните $15 млрд. Intel планира да я направи следващия голям източник на приходи. Главният изпълнителен директор на компанията обяви, че именно данните са ключът към сделката и могат да помогнат на гиганта да получи сериозни приходи, като идеята е чрез технология за картографиране да се ползват всички данни. От своя страна самоуправляващите се коли могат да достигнат пазар в диапазона $450-750 млрд. до 2030, показват данни на Mckinsey & Company. Това каза в своя технологичен коментар Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

E Marketer намали прогнозата си за рекламните приходи на Snap за тази година с $30 млн., като това се случи заради разкритията, които компанията направи за своето IPO. В документи тя посочи, че трябва да даде доста по-голям дял на своите партньори през 2017. Въпреки че има ръст от над 157% спрямо миналата година, сегашната прогноза все пак е по-малка от предходната от септември 2016 за над $800 млн.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути