Scaleup талантите

Хората зад самата идея, са тези, които могат да държат проекта жив през годините, каза Слави Славев от "Блайтаб"

Защо scaleup талантите търсят развита екосистема извън България? Защо избират Виена за база на своята компания, как откриват талантите за бизнеса си и как те самите са разпознати като scaleup таланти - отговаря Слави Славев от "Блайтаб" във видеопроекта на инициативата "Талантите в бизнеса" на Bloomberg TV Bulgaria, продуциран от Биляна Митева.

В поредния епизод на кампанията представяме двама българи, създали нова технология, приложима в различни сфери на индустрията. В инициативата на Bloomberg TV Bulgaria те разказват за първия в света таблет за незрящи и пътя, който са извървели, за да реализират идеята си. Слави Славев разработва технологията и е носител на престижната награда от EIT Digital за най-добър европейски технологичен скейлъп в сферата Digital Wellbeing заедно със съдружника си Кристина Цветанова.

Слави Славев е категоричен, че в една компания екипът е най-важен.

"Хората зад самата идея, са тези, които могат да държат проекта жив през годините. Ако има разминаване в екипа, нещата стават по-трудни", казва иноваторът.

Талантите се намират трудно и се налага компаниите да прилагат алтернативни методи за откриване на подходящите служители. Слави Славев разчита на алтернативен подход: "Вместо да пускаме обява в стандартните сайтове, търсим хора в социални мрежи, селектираме ги по постижения и проекти, с които са се занимавали. Така виждаме реално, че са свършили нещо".

Какво още споделиха Слави Славев и Кристина Цветанова – вижте цялото видео.

 

Последни новини
Още от Талантите в бизнеса