Кои са стартъп талантите

Какъв път трябва да извърви бизнес талантът в създаването на стартираща компания и кое е по-важно – идеята или екипът

„Стартъп талантите“ е първата тема в инициативата „Талантите в бизнеса“ на Bloomberg TV Bulgaria. Това са предприемчивите хора на бизнеса, създали иновативен или развили съществуващ продукт или услуга. Те са харизматични и привличат талантливи специалисти за своята кауза, формират силни екипи и партньорства и се забелязват от компании за финансиране. Бизнес моделът им е  ескалиращ – създаден така, че бързо да отговори на скоростния растеж на фирмата, да поеме рязко увеличаващите се поръчки и да отговори на натиска на пазара.   

Какъв е пътят, който трябва да извърви един бизнес талант в създаването на стартъп кампания и кое е по-важно – идеята или екипът? Отговорите потърси Биляна Митева – автор и продуцент на видеопроектите на инициативата „Талантите в бизнеса“. Тя потърси едни от най-успешните български стартъпи и разговаря с Ивайло Христов, създател на KOMFO и председател на фондация StartUp, Елена Николoва, Искрен Митев и Ясен Русев – съоснователи на ESCREO, и водещия на Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Лаков – създател на сайта Аutomedia.bg години преди да стане част от портфолиото на Investor Media Group.

Какво споделиха те за пътя, който са изминали и опита, с който са се сдобили, кои са най-големите им предизвикателства и как оценяват ролята на човешкия капитал в стартъпите – вижте във видеото.

Докато текат номинациите за „Талант на Bloomberg TV Bulgaria” в сайта bloombergtv.bg, бизнес телевизията ще представя най-важните аспекти на човешкия капитал в различни сфери.

А начините за инвестиране на стартъпите и хората, които определят кой проект ще има успех и кой – не, очаквайте в следващото издание на „Талантите в бизнеса“

 

Последни новини
Още от Талантите в бизнеса