Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Спечелилият "Оскар" за най-добър филм "Паразит" вдъхнови HBO за сериал

Димитър Нойков, регионален мениджър на HBO, Светът е бизнес, 10.02.2020

HBO ще прави сериал по сюжета на спечелилия "Оскар" за най-добър филм „Паразит“. Това каза Димитър Нойков, регионален мениджър на HBO, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

Интересът се насочва основно към сериалите“, коментира гостът, а като причина за това изтъкна крайността на кино индустрията, която "напоследък прави само зрелищни филми, които не задължително са най-любими на зрителя“.

„Същинското кино се премести на малките екрани, в ежедневното, а не толкова събитийно гледане“.

По думите на Нойков обаче война между стрийминг платформите и Hollywood няма, а синергията между тях е повече от очевидна.

„Има много примери, в които на база на сериали или комикси се правят филми и обратното. Режисьорите, сценаристите и актьорите са едни и същи“.

Нойков очаква телевизията и платформите за стрийминг да преминат през етап, в който битката между тях да е за всеки клиент.

“Амбициите на платформите са да станат лидери. Всичко това ще дойде с огромни инвестиции и то се случва“.

Той обаче отбеляза, че линейната телевизия със сигурност няма да изчезне. 

„Има събития, които се случват на момента, и те трябва да се излъчват. По отношение на гледане на филми обаче със сигурност отиваме в посока „търсене по заявка“.

Според експерта България трябва да стане по-атрактивна за инвестиции в кино индустрията. „Има липса на държавна политика у нас, а без нея толкова малък пазар няма как да попадне в приоритетите на която и да е стрийминг платформа“, отбеляза той.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес