Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Иран оценява подкрепата на ЕС за ядрената сделка

Сейед Аббас Аракчи, заместник-министър на външните работи на Иран, Светът е бизнес. 26.08.2019

Има силна политическа воля да се развият добрите отношения между Иран и България. Проведохме много ползотворна среща с представители на Министерството на външните работи. Това каза Сейед Аббас Аракчи, заместник-министър на външните работи на Иран, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев.

"Оценяваме подкрепата на българското правителство след съвместния и всеобхватен план за действие, известен като ядрената сделка. Оценяваме решителността на България да продължи икономическото си сътрудничество с Иран чрез механизма за търговия".

Всички европейски страни одобряват и са готови да използват този механизъм, за да продължат сътрудничеството си с Иран, коментира той.

"Решението на президента Тръмп да изтегли САЩ от ядрената сделка нарушава наредбите на Съвета за сигурност на ООН. САЩ са постоянен член на Съвета за сигурност, но нарушиха негова резолюция".

Важното е, че всички европейски държави продължават да подкрепят ядрената сделка. Хубаво е, че до голяма степен САЩ са сами в своето решение, подчерта той.

Вижте цялото интервю във видеото.

Последни новини
Още от Светът е бизнес